Achter ons Masker

Rozenburgse verhalen van nu, straks en toen

Deze coronatijd is een uniek moment in de geschiedenis dat ook op Rozenburg zijn weerslag vindt en tegelijkertijd ruimte biedt voor kansen.

Samen de toekomst maken door geschiedenis te schrijven
In de herfst/winter van 2020 en het voorjaar van 2021 gaan we via theater, tekst, beeld en ontmoeting de uitdagingen, waar Rozenburgers voor stonden en staan, in beeld brengen, bespreekbaar maken en archiveren.

Er komen (digitale) meetings waarin verhalen gedeeld worden, een cultuurroute met o.a. theatrale performances en een boek met persoonlijke verhalen van Rozenburgers.

Als bedenkers van dit project hebben ook wij persoonlijk ondervonden hoe belangrijk het is om ervaringen te delen in coronatijd. Daarom hebben we Rozenburgers gezocht die tijdens de cultuurroute en in het boek willen vertellen over deze bizarre tijd en de bijbehorende uitdagingen of kansen.


Cultuurroute

We hopen de cultuurroute  in februari  begin april  voor de zomer van 2021 te kunnen uitvoeren. De pandemie is daarbij de belangrijkste factor qua timing, omdat we natuurlijk zoveel mogelijk publiek willen. Mocht het nodig zijn, dan stellen we alles nog enkele weken uit of zoeken we andere vormen.


Boek

Momenteel wordt het boek Achter ons Masker gedrukt! Deze wordt tijdens de cultuurroute gepresenteerd. We denken nog na over de vormgeving van die presentatie, zoals via een editie van Tafelverhalen, met enkele geïnterviewden uit het boek. Maar ook hiervoor zijn we afhankelijk van de maatregelen en mogelijkheden.


Hartelijks,

Thamar - theatermaker (thamarkemperman.nl)
Vanja - cultureel ondernemer
Linda - tekstschrijver (journalinda.nl)
Marijke - ontwerper (dijkmanontwerp.nl)
Wendy - verbinderProgramma Cultuurroute

Het programma volgt zodra we weten wanneer we weer met minstens 30 mensen samen mogen komen. Houd deze pagina dus in de gaten, of volg Achter ons Masker via Facebook:
Totstandkoming

Achter ons Masker had nooit mogelijk gemaakt kunnen worden zonder financiële ondersteuning door:


Hartelijk dank!

Cookies »
Deze pagina maakt gebruik van analytische cookies welke nodig zijn om inzicht te krijgen over het functioneren van de pagina, bijvoorbeeld na een (software) update. Er worden geen demografische- of remarketing-gegevens verzameld. Bezoekers blijven anoniem.